Bérelhető elektromos jármű

 

Korszakalkotó közlekedés és a legütősebb szórakozás, amit csak elképzelhetsz. Ötvöztük a Chili erejét egy több száz wattos elektromos motorral és a legmodernebb elektronikával, aminek eredményeképpen egy brutális élményjárgányt kaptunk.

Ha több kell… A CHILI legújabb gépe, a 007 nemcsak sportos, hanem rendkívül praktikus is egyszerre. Súlya és mérete úgy marad elviselhető korlátok között, hogy rajta állva nem érzünk különösebb akadályokat magunk előtt, bármerre is közlekedjünk vele. A 9 inch méretű kerekek nemcsak rugózást adnak, hanem tág határokat akkor is, ha földútra, füves-bokros területre kell hajtanunk vele. A közel 5 centiméteres hasmagasság ellenére nagy kapacitású akkumulátor került a gép aljába: a 297 Wattóra teljesítményű energiaforrás akár 25-30 kilométerre is eljuttatja vezetőjét egyetlen feltöltéssel.

chili007_elektromos_jarmu (1) chili007_elektromos_jarmu (2)chili007_elektromos_jarmu (1)

Az 007 kompakt méretéről már esett szó, de érdemes külön megemlíteni a duplán is összecsukható kormányt, amivel még könnyebb megoldanunk a szállítást, ha elvinnénk magunkkal nyaralásra vagy egy hosszú hétvégés kikapcsolódásra.

Az 007 végsebessége magasabb, mint az Airboard-oké, ami érthető is, hiszen felépítésének köszönhetően az alja teljesen stabil, a nagy méretű kerekek pedig valóban lehetővé teszik a nagyobb utazósebességek kényelmes és biztonságos használatát. A magasabb platform magasság miatt az csaknem megegyezik a keréknyílás magasságával, így a lelépés oldalra is könnyűnek mondható,– ha úgy éreznénk, hogy arra lenne szükség.

 

 

chili007_elektromos_jarmu

Az ergonómia mellett a design is főszerepbe került: elég megnézni a részleteket minden oldalról és a sportosság, a dinamizmus jut eszünkbe már az első pillantások során. S ha már a szem megpihent a könnyed, mégis formás vonalakon, akkor léleknek felüdülést hoz a már megszokott prémium CHILI-minőség, amely a magas minőségű anyagok használata mellett az összeszerelés kiemelkedő minőségével párosul.

 

chili007-9

 

Az 007 is a tartósság jegyében született, így biztosak lehetünk abban, hogy a nagyjából 20 Forintokba kerülő feltöltéseken túl semmi teendőnk nem lesz, csak élvezni minden megtett kilométert.

 A CHILI007 a világ egyedüli Carbon Neutral minősítést megszerző elektromos járműve. Ez annyit jelent, hogy a járművek töltésének energia előállítását is 100%-ban ellentételezzük. Jelenleg egy Törökországi vízerőmű működésében vállalnak szerepet, amit a Máltai Oxiglobe Ltd tanúsítványa is bizonyít.

A CHILI 007 főbb jellemzői:

 

– hatótávolság: max. 25-30 kilométer egy töltéssel (a tényleges hatótávolság több tényezőtől is függ, mint például a vezető súlya, a terepviszonyok, a külső hőmérséklet,…)

– végsebesség: max. 15 km/óra (automatikus leszabályozással)

– teljesítmény: 2×700 Watt

– önsúly: kb. 21 kg.

– terhelhetőség: 100 kg

– mászóképesség: 15-17 fok

– akkumulátor töltési idő: kb. 3 óra

– vízálló (IP54-es szabvány

 

Chili elektromos jármű